CPN u Novom Sadu

CPN u Novom Sadu

Predstavnici CPN-a učestvovali na međunarodnom treningu posvećenom rodnoj ravnopravnosti u istraživanjima na Univerzitetu u Novom Sadu[:]

2016_GenderSTE@NoviSad (1)

Predstavnici Centra za promociju nauke učestvovali su na dvodnevnoj Edit Štajn trening školi u okviru COST (European cooperation in Science and Technology) akcije genderSTE (Gender Science, Technology and Environment) mreže koja se odvijala pod nazivom Rod u istraživanju i projektima u okviru Horizonta 2020 (Gender in research and in Horizon 2020 projects). Domaćin ovog međunarodnog skupa koji se održao 3. i 4. marta bio je Univerzitet u Novom Sadu.

GenderSTE (Gender Science, Technology and Engineering) je evropska mreža kreatora i kreatorki politika i istraživača i istraživačica okupljenih oko ideje ravnopravne zastupljenosti žena u oblastima naučnog istraživanja i inovacija, kao i boljoj integraciji i većem doprinosu rodnih studija u ovoj oblasti. Rad Mreže podržava i finansira COST akcija za međunarodnu saradnju istraživača i istraživačica, naučnika i naučnica i drugih zainteresovanih strana.

2016-Novi Sad-panel (1)

Dvodnevna trening škola Edit Štajn na Univerzitetu u Novom Sadu imala je primarni cilj da bliže upozna akademsku javnost sa konceptom rodne ravnopravnosti i da skrene pažnju na potrebu za većom rodnom senzitivnošću kada su istraživanje i inovacije u pitanju.

U tom duhu, primarna ciljna grupa dvodnevnog treninga su upravo oni učesnici koji su slabije upoznati sa pitanjem rodne ravnopravnosti u nauci i istraživanju, ali koji uviđaju značaj uključivanja ovog aspekta u svoj dalji rad i žele ovim putem da steknu nova znanja. Preko 30 polaznika činili su studenti doktorskih studija i zaposleni sa univerziteta kako iz Srbije tako i iz regiona.

Istražite više o GenderSTE mreži http://www.genderste.eu/

Istražite više o COST akcijama http://www.cost.eu/

Ostale aktivnosti