Sastanak žirija projekta EUROPEAN DIGITAL DEAL u Hihonu

Sastanak žirija projekta EUROPEAN DIGITAL DEAL u Hihonu

U Hihonu, u Španiji, od 22. do 24. januara 2024. godine, održan je finalni sastanak žirija na kome su odabrane pobedničke prijave na poziv projekta EUropean Digital Deal.

Predstavnici partnerskih organizacija projekta EUropean Digital Deal okupili su se u Hihonu na finalnom žiriranju za odabir 11 pobednika otvorenog javnog poziva za umetničko-naučna rezidencijalna istraživanja i produkciju radova. Sastanak je održan kod lokalnog partnera projekta, kulturnog centra Laboral, sa ciljem razmatranja prijava koje su ušle u uži izbor od više od 850 pristiglih prijava. Rezidencije će se realizovati kod svakog od partnera pojedinačno, na nacionalnom nivou. Tema projekta u Srbiji je status i isključenost starije generacije iz digitalnog okruženja i sveprisutne tranzicije. Pobednički rad pod nazivom Resonant Memories realizovaće grupa istraživača iz Portugala, Kolumbije i Rusije, koja radi na Univerzitetu u Talinu, Estonija.

EUropean Digital Deal je najveći projekat Programa Kreativna Evropa u kome učestvuje CPN. Projektom, koji uključuje 13 partnera iz 11 evropskih zemalja, rukovodi Ars elektronika iz Linca. Pored sprovođenja projektnih aktivnosti na nacionalnom nivou, što se pre svega odnosi na realizaciju brojnih art+science programskih aktivnosti u periodu 2023-25, CPN ko-rukovodi i radnim paketom za uključivanje eksternih partnera i saradnika u projektne programe.

Ostale aktivnosti