CPN na radionici ETF-a i programa S-T-ARTS

CPN na radionici ETF-a i programa S-T-ARTS

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu organizovao je 19. aprila 2024. radionicu u Privrednoj komori Srbije u okviru učešća u S+T+ARTS projektu MUSAE.

Elektrotehnički fakultet, kao partner S+T+ARTS projekta MUSAE, organizovao je radionicu na kojoj su predstavljeni ciljevi projekta, detalji otvorenog poziva i proces podnošenja aplikacija. Na pozivu će biti odabrano 11 tehničkih rešenja, sa okvirnim budžetom od 80.000 evra po pojedinačnoj prijavi. Cilj poziva je da umetnicima i firmama omogući da zajednički dođu do inovativnih tehničkih rešenja u domenu hrane i prehrambene tehnologije.

Horizont Evropa projekat MUSAE i raspisani poziv Bringing together artists and companies to address future challenges in food domain deo su specifičnog programa S+T+ARTS (Science + Technology + Arts), koji je Evropska komisija uspostavila sa ciljem kreiranja panevropske platforme za razvoj interdisciplinarnih projekata i saradnji između umetnika i naučnika, korišćenje inovativnih tehnoloških rešenja i naprednih tehnologija.

Pored prof. Koste Jovanovića i dr Maje Trumić sa Elektrotehničkog fakulteta, o projektnim aktivnostima i povezanim istraživanjima i programima je govorilo više domaćih i međunarodnih učesnika i aktera. Program art+science Centra za promociju nauke predstavio je Dobrivoje Lale Erić, inicijator ovog programa i rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju.

Foto: Uve Has

Ostale aktivnosti