Освајачи медаља на међународним такмичењима у Центру за промоцију науке

Освајачи медаља на међународним такмичењима у Центру за промоцију науке

Центар за младе таленте „Никола Тесла“  уприличио је окупљање најуспешнијих полазника у просторијама Научног клуба Центра за промоцију науке.

Полазници Центра за таленте су на међународним такмичењима и олимпијадама знања, протеклог лета, освојили чак 40 медаља, а најуспешније полазнике Центра за таленте поздравили су посебни саветник министарке науке Јован Милић и директор Фонда за младе таленте Немања Ђикановић, а догађају је присуствовала и в.д. директора Центра за промоцију науке Данијела Вучићевић.

„Посебно сам срећан да сам данас овде са вама и да сведочим успеху вас, изванредних и изузетних младих људи. Као неко ко је као средњошколац био полазник сличних програма, из прве руке знам колико је важна подршка коју добијате од својих родитеља, наставника и заједнице. Управо та подршка омогућава младим талентима да развију свој пуни потенцијал и дају значајан допринос не само својој земљи, већ и глобалној научној заједници. Србија је поносна на све вас, а Министарство науке, технолошког развоја и иновација наставља са системском подршком која ће, сасвим сигурно, значити на путу ка будућим успесима“, поручио је Милић окупљенима.

Полазници Регионалног центра за таленте Београд 2 су на STEMCO олимпијади – током летњег циклуса – освојили преко 20 медаља.

„Сумирајући све успехе, од 2012. године до данас, у Србију и у наш Центар стигло је 300 освојених медаља на међународним олимпијадама знања и међународним такмичењима младих научника. Рецимо, на Балију ове године је одржана Интернационална конференција младих научника друштвених наука, незванично светско првенство. Наша држава је имала пет средњошколаца, од којих су сви били полазници неког РЦТ-а у Србији. Наравно, наши представници су се у Србију вратили са медаљама“, изјавио је Никола Срзентић, директор Регионалног центра за таленте.

Поред представника Министарства науке овом догађају су присуствовали представници компанија које су помогле да полазници учествују на међународним такмичењима, али и родитељи, професори, ментори и медији.

Остале активности