CPN kod ministra Verbića

CPN kod ministra Verbića

Učesnici Evropskog đačkog parlamenta, u organizaciji CPN-a, nakon uspeha u Kopenhagenu, kod ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

_MMM3859

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, primio je u ponedeljak, 30. juna, u 10 časova, u prostorijama Ministarstva đake beogradskih gimnazija koji su činili CPN delegaciju na Evropskom đačkom parlamentu u Kopenhagenu.

Boravak delegacije iz Srbije, u organizaciji Centra za promociju nauke, na Evropskom đačkom parlamentu, završio se izuzetnim uspehom.

Među sto đaka iz 20 evropskih zemalja, Jelena Glišić, učenica Prve beogradske gimnazije, osvojila je nagradu Fondacije „Lundbek“. Ona je jedina među srednjoškolcima osvojila ovo priznanje, te ono predstavlja veliki uspeh za delegaciju Srbije na ovogodišnjem Evropskom naučnom forumu.

Pored Jelene Glišić, u Kopenhagenu su Srbiju predstavljali učenici beogradskih gimnazija Sofija Jovanović, Bogdan Radičević, Lazar Bulić i Vanja Gođevac.

_MMM3848

_MMM3860

Nakon njihovih zapaženih rezultata, ministar Verbić je odlučio da ih pozove i sa njima razgovara o iskustvima koja su stekli.

Tom prilikom, Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke, uručila je ministru završnu rezoluciju Evropskog đačkog parlamenta, kao i informacije o Evropskom naučnom forumu.

Ministar je sa gimnazijalcima razgovarao o tome kako se vode debate, kakve su bile delegacije drugih zemalja i koliko su diskusije zasnovane na naučnim činjenicama, a koliko na retorici.

_MMM3835

Tags

Ostale aktivnosti